Doprava od 69 Kč. Při nákupu nad 1500 Kč doprava ZDARMA. Posíláme i na Slovensko.

Guasha, znovu objevený „zázrak“

Polodrahokamová srdíčka nebo rollery jistě neunikly Vaší pozornosti. Jedná se o tzv. guashu, nebo kvášu, znovuobjevenou pomůcku tradiční čínské medicíny. Využívá se jako masážní nástroj, který prokrvuje naši pokožku. Tvar srdíčka je přizpůsoben našemu obličeji, masáž s ním je tedy jednoduchá a především příjemná.  

Pro práci se srdíčkem je postup jednoduchý. Na pleť naneseme nejprve olej nebo sérum, masáž nikdy neprovádíme na suché pokožce. Poté střídáním krátkých a dlouhých tahů přejíždíme po pokožce obličeje jedním směrem. Naše pokožka lehce zčervená následkem tření, ale pokud bychom moc na srdíčko tlačili, mohly by se vytvořit modřiny. Rozhodně tedy nepřekračujte hranici příjemnosti. Roller je možno použít pouze na navlhčenou pokožku, a to až dvakrát denně.

Prokrvení není jediným benefitem tohoto malého „zázraku“. Kromě zvýšení mikrocirkulace ve tkáni naši pokožku vyhlazuje a rozzáří. Další výhodou je, že jej můžeme používat také na jiná místa, než je náš obličej – masírovat s ním můžeme krk, záda, ale i paže nebo nohy. Může nám ulevit od bolesti hlavy nebo kojícím od bolesti prsou. Roller bychom měli používat především na oblast obličeje, srdíčko můžeme na prakticky celé naše tělo, jak uvádíme o kousek výš.

Vybrat si můžeme z několika různých kamenných provedení. Každý z kamenů má nás trochu jiný vliv, je jen na nás, co preferujeme. Kromě telefonu, je vhodné večer nechat nabít i naše kameny. K tomu nám ale stačí jen okenní parapet a měsíční svit.

Ještě doporučení na závěr. Roller můžeme používat klidně dvakrát denně, se srdíčkem to ale nepřehánějme, stačí nám třikrát do týdne, masáž je o mnoho intenzivnější. Pokud máte problematickou pleť, je pro Vás určitě vhodnější roller, který má pro tento typ pleti příznivé účinky – díky mikrocirkulaci totiž zrychluje hojení.

Vyzkoušeli jste už roller nebo guasha srdíčko? Podělte se o zkušenosti do komentářů!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.